Meny

Kvarteret Svalan

EPA-huset för en del, postkontor eller Camel Club för andra. Många är de rörelser som inrymts i kvarteret Svalan genom åren. Även om insidan ofta har bytt skepnad så har inte mycket gjorts åt fasaden. Förrän nu.

Den gamla slitna byggnaden som 1964 stod färdigt för EPA-varuhuset har äntligen fått en rejäl ansiktslyftning. Nu får den en modernistisk design som också gett arkitektkontoret White Upsala Nya Tidnings stadsmiljöpris. Uppdraget att förverkliga Whites visioner hamnade bland annat hos oss på Upsala Plåtslageri.

Byggnaden har mot Vaksalagatan fått en ny fasadtäckning med kassetter av 1 mm kopparplåt med dolda infästningar. Vissa delar har kompletterats med pulverlackerade aluminiumkassetter. Fasaden mot Dragarbrunnsgatan har istället täckts med kassetter av titanzink. Ett mycket populärt och formbart material bland arkitekter som kräver rätt kunskap hos hantverkaren. Kvarteret Svalan ingår i Whites långsiktiga arbete med att förvandla Drottninggatan till Uppsala paradgata och vi är väldigt stolta över att på det här sättet vara delaktiga i projektet.

Projektledare

Mats Kallin

070-677 28 65