Om oss

En del av Uppsala sedan 1966 och förvärvad in i familjen Pettersson 1977. Från 2022 är vi i en del av TEQT Group familjen.

Vår historia

Upsala Plåtslageri var redan känt som ett innovativt företag då det 1971 togs över av Kjell Petterson. Företaget drevs i samma anda av Kjell i flera årtionden tills dess att Kjells bror Ulf och dennes son Manne förvärvade verksamheten våren 2007. De låg redan bakom Ulf Petterssons Plåtslageri AB och i och med sammanslagningen blev nu Upsala Plåtslageri stadens största byggnads-plåtslageri.

Företaget har sedan dess drivits med samma strävan som tidigare, att med perfektion som mål alltid möta framtidens behov och utmaningar. Sedan 2013 ägs och drivs Upsala Plåtslageri AB av Manne Bouveng, Mats Kallin och Benny Olsson som 2022 gick in i TEQT Group. Idag omsätter Upsala Plåtslageri AB ca 70 miljoner och har ca 45 medarbetare.

Vi växer med Uppsala och dess omnejd

1966: Grundades    →   2016: 35 medarbetare & 50 miljoner   →   2023: 45 medarbetare & 70 miljoner

Om företaget

Ledningsgrupp

Benny Olsson
Fredric Nilholt
Lotta Larsson
Mats Kallin

 

I siffror

Grundades 1966
Omsätter ca 70 miljoner
Antal medarbetare är ca 45

Certifikat & Dokument

Plåtentreprenader & närliggande entreprenader

Upsala Plåtslageri är det anrika plåtslageriet i modern tappning.

Från att ha varit ett traditionellt plåtslageri är vi nu starka med de entreprenader som måste samarbeta med plåten. Det betyder att vi erbjuder tätskikt, sedum och solceller för taken. Men även skivor, skiffer och tegel för fasaden. När du frågor oss som plåtexperter, glöm ej ställa frågan om det runt omkring?

Välkommen att fråga oss.